Wat is een lantaarnpaal op zonne-energie?

blog

 

Voor het geval u het niet weet, verlichting op zonne-energie is al een tijdje bij ons. In feite diende Clarence Kemp in 1891 het eerste patent in voor een zonneboiler. In de jaren 1940 werd zonne-energie erg populair, maar de productie ervan was zo duur dat het pas in de jaren 70 en nieuwe ontwikkelingen met fotovoltaïsche cellen duurde voordat zonne-energie echt in beweging kwam. naar de voorstoel. In 1990 richtte Neville Williams, een journalist en voormalig medewerker van het Amerikaanse ministerie van Energie, SELF (Solar Electric Light Fund) op, een organisatie die zich inzet voor het verbeteren van het leven van plattelandsbewoners in derdewereldlanden.

Naarmate nutsvoorzieningen op solar lamp-energie populairder werden, nam de productie toe, ontwikkelden zich nieuwe technologieën en werd zonneverlichting steeds betaalbaarder. Tegenwoordig zijn veel armaturen op zonne-energie vergelijkbaar geprijsd met hun elektrische tegenhangers. Een van de populaire toepassingen van verlichting op zonne-energie is voor straatverlichting. Deze lampen worden vaak lantaarnpalen op zonne-energie genoemd. Er zijn veel ontwerpen beschikbaar voor deze lichten, maar de meest populaire lijkt de Victoriaanse lantaarn in koetsstijl te zijn die bovenop een paal van twee of zeven voet is neergestreken.

Deze lampen op zonne-energie zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes, lantaarnontwerpen en helderheid. Het zonnepaallicht kan een apart zonnepaneel hebben dat op 20 of 30 voet afstand is geplaatst. Wanneer het zonnepaneel los staat van het armatuur, kunnen lampen op een schaduwrijke plek worden geplaatst en het paneel op een plek waar weinig schaduw is. Of het zonnepaneel nu in de armatuur is ingebouwd of onafhankelijk van de armatuur, al deze lampen hebben dezelfde kenmerken en dat is dat ze worden aangedreven door de zon. De stroom die door de zonnepanelen wordt verzameld, laadt de batterijpakketten op. Light Emitting Diodes of LED is de naam voor de miniatuur gloeilampen die worden gebruikt in verlichtingsarmaturen op zonne-energie.

De zonnelantaarns hebben oplaadbare batterijpakketten die meestal zijn gemaakt van lithiumion of nikkelmetaalhydride. Deze batterijpakketten worden opgeladen door het gebruik van de zonnepanelen. Velen gaan jaren mee voordat de batterij moet worden vervangen, maar de gemiddelde batterij wordt ongeveer om de twee jaar vervangen. De lantaarnpaal op zonne-energie lijkt dan ook veel op een 19e eeuwse gaslantaarn, maar de gelijkenis houdt op met het uiterlijk, de werking en de materialen zijn totaal anders dan die van die periode. De intensiteit van de armatuur zal sterk verschillen, sommige lampen hebben 6 LED’s terwijl andere 12 LED’s kunnen hebben. Sommige zijn ook ontworpen met speciale reflectoren om het licht te versterken. De paal en lantaarns kunnen gemaakt zijn van glas, aluminium, roestvrij staal, gietijzer of duurzaam plastic. Aluminium met poedercoating is erg populair omdat het goed standhoudt onder zware weersomstandigheden. Veel van de hoogwaardige lantaarns gebruiken nog steeds een afgeschuinde glazen lens vanwege de helderheid en het gemakkelijke onderhoud.

Meestal wordt de lantaarnpaal op zonne-energie geleverd met een, twee of drie lantaarns op een hoge grijze of zwarte paal. Sommige van deze lantaarns worden geleverd met verschillende montagemogelijkheden: montage op een dek, paalmontage, wandmontage of kolommontage. Houd er rekening mee dat de juiste plaatsing van de lantaarnpaal op zonne-energie van cruciaal belang is als het zonnepaneel in de lantaarnarmatuur is ingebouwd. Om van zonsondergang tot zonsopgang te functioneren, hebben de meeste lampen overdag 4-5 uur zonlicht nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *