De Code Duurzame Woningen – Scoor hoog in de sectie Energie

blog

De Code Duurzaam Wonen is een duurzaamheidstoetsingsinstrument voor nieuwbouwwoningen. Deze tool is ontwikkeld door de overheid en wordt gebruikt om minimale duurzaamheidsnormen vast te stellen in door de overheid gesponsorde woningbouwprojecten. Daarnaast gebruiken veel lokale planningsautoriteiten deze tool om normen vast te stellen voor particuliere en commerciële woningbouwprojecten.

De Code Duurzaam Wonen behandelt een aantal onderwerpen in negen categorieën. Van deze categorieën is Energielabel nieuwbouw gebruik misschien wel de belangrijkste, goed voor ruim 35% van de totaalscore. Een goede score op het onderdeel energie is daarom essentieel voor een goede codewaardering voor duurzaam wonen. In dit artikel worden de cijfervereisten besproken en wordt besproken hoe haalbaar het is om aan elke vereiste te voldoen.

residentiële uitstoot

Het eerste probleem in de categorie energie betreft de energieprestatie van gebouwen. Hiermee wordt rekening gehouden in relatie tot de landelijke bouwvoorschriften. Nationale bouwvoorschriften stellen minimumeisen aan de energie-efficiëntie van gebouwen wat betreft de uitstoot van kooldioxide.

Het emissiecijfer van woningen leverde de grootste bijdrage aan de goede score in de categorie energie. De energiesector heeft in totaal 27 studiepunten en in het eerste nummer zijn er maximaal 15 studiepunten beschikbaar. De minimale verbetering aan een bouwcode die 1 punt krijgt, is een verbetering van 10%. U kunt tot 15 credits besteden aan wat een “Zero Carbon Home” wordt genoemd. Naast het verminderen van de gereguleerde koolstofemissies van gebouwen met 100% boven de vereisten van bouwvoorschriften, worden er een aantal aanvullende eisen gesteld aan gebouwen om de titel van Zero Carbon Home te verdienen. Deze omvatten minimumnormen voor parameters voor warmteverlies en vereisten om koolstofemissies van de energie die wordt gebruikt door de apparaten van het gebouw te voorkomen. Het is duidelijk dat hogere reducties in koolstofemissies alleen kunnen worden bereikt door gebruik te maken van energie die is opgewekt met behulp van koolstofarme of koolstofvrije technologieën. Nummer 7 in de categorie Energie gaat over koolstofarme en koolstofvrije technologieën, die in dat gedeelte in meer detail zullen worden besproken.

Naast de manier waarop energie wordt opgewekt, moet de nadruk worden gelegd op het verbeteren van de energieprestaties van de gebouwschil, aangezien deze de grootste bijdrage levert aan de energie-efficiëntie van een gebouw. Verbeter de prestaties van gebouwen door materialen te gebruiken die het warmteverlies van gebouwen verminderen. Dit betekent dat bij de constructie van daken, wanden en zichtvloeren materialen met hoge isolatiewaarden moeten worden gebruikt. Bovendien moet u ramen gebruiken die zijn geclassificeerd op of hoger dan band C door de British Fenestration Rating Council en glazen deuren met een U-waarde hoger dan 1,5. Er moeten efficiënte ketels voor ruimteverwarming en warm water worden gespecificeerd. Uit een onderzoek van de Carbon Trust en Energy Saving Trust is gebleken dat het gebruik van hoogwaardige materialen die de energieprestaties van gebouwschil verbeteren, de CO2-uitstoot met 25% kan verminderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *