Hoe Catfishing in vijvers te doen

Bloggen

 

Als je aan het vissen bent op meervallen, kom je waarschijnlijk drie soorten meervallen tegen. Van deze drie soorten is de kanaalmeerval de meest voorkomende. Dit is ook de soort meerval die het vaakst wordt gevangen. Kanaalmeervallen zijn ook het kleinste type van de drie. De grootste van de drie soorten zijn platkop en blauwe meerval. Deze meerval kan groeien tot 50-60lb of meer. Kanaalvissen hebben de neiging om dode vissen te eten, samen met insecten die in de vijver vallen, wat handig is om een schone en goed onderhouden vijver te houden.

Samen met platkopmeervallen zijn kanaalmeervallen het gemakkelijkst te vangen. De reden hiervoor is te wijten aan het grote verlangen van de platkop naar voedsel. Aan de andere kant zijn blauwe meervallen moeilijker te vangen omdat ze niet zo veel of zo vaak eten.

Bij het meervalvissen is het vaak een grote beslissing welk soort materiaal het beste te gebruiken is. Wanneer er meer blauwe en platkopmeervallen in de vijver zijn, is het het beste om een medium action hengel te gebruiken in combinatie met een spinmolen of baitcasting.

Het gebruik van dreggen in plaats van haken met één punt kan gunstiger zijn voor het vangen van platkoppen en blauwe meervallen. Dit komt omdat ze meer geneigd zijn om het meervalaas uit eenpuntshaken te laten glijden. Met behulp van dreggen kan de vis het meervalaas niet van de haak halen en is hij gemakkelijker te vangen.

Een goede tactiek is om meer dan een enkele hengel te gebruiken in combinatie met licht materiaal om de kanaalmeerval te vangen die van de kleine soort is. Dit kan worden bereikt door de vangstkansen te vergroten door de hengels in het water te leggen en de sleep op de molens los te zetten.

Het aas houdt vast wanneer de vis het aas vastgrijpt benefits of catfish en probeert weg te zwemmen. Pak de molen vast wanneer dit gebeurt en begin de hengel vast te draaien. Samen met het effect dat de vis probeert weg te zwemmen, zorgt dit ervoor dat de meerval stevig aan de haak blijft.

Een andere tip is om te proberen ‘s nachts te vissen, omdat dit de kans op grotere vangsten optimaliseert. Hoe geuriger het aas, hoe groter de kans dat je grotere vissoorten binnenhaalt die vaker ‘s nachts zwemmen.

Er zijn veel voordelen aan het chummen in de vijver waarin je aan het vissen bent. Het gooien van items zoals maïs of hondenvoer kan de mogelijkheid om enorme vangsten te maken enorm vergemakkelijken.

Als je zin hebt in echte spanning bij het vissen op meerval, waarom probeer je dan niet noodling? Wat je doet is in ondiep water waden en een gat zoeken om in te reiken, je vis pakken, uit het water halen en in je boot gooien. Ook al vereist het meer betrokkenheid (je hebt een team van spotters nodig, enzovoort), het kan een beetje “pit” en “sport” toevoegen aan je meervalactiviteiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *