Heb ik een rijstkoker nodig? – De rijstkoker of het fornuis?

blog

 

Hoewel goedkopere modellen niet de computerverwerkingsmogelijkheden hebben van nieuwere rijstkokers met inductieverhitting (fuzzy-logic), dringen velen aan op kookmethodes op een kookplaat of in de magnetron. Is het mogelijk om de perfect gekookte rijst van een high-end rijstkoker te krijgen met een goedkopere standaard rijstkoker? Nou, als je het hebt over mijn eerste twee goedkope fornuizen versus mijn huidige inductiekookplaat, dan is het antwoord absoluut niet! Een goede vriend van mij zwoer dat hij net zo goed rijst kon maken met zijn kookplaat. Hoewel dit artikel niet bedoeld is om diegenen te weerleggen die zweren bij hun kook- of kookplaatmethoden van twintig dollar, richt het zich wel op inductiekookplaten die elke keer weer perfecte rijst opleveren.

Voor degenen onder ons die regelmatig rijst eten en de voorkeur geven aan het gemak van handsfree en consequent gemaakte rijst, is de nieuwste kooktechnologie een goede overweging.

Oudere modellen verhitten rijst en water met een enkel verwarmingselement onder de kookpan om een elektrische wisselstroom te creëren. Hierdoor ontstaat de directe verwarming door thermische geleiding. Ik herinner me dat ik met mijn oude fornuis niet alle rijst wilde serveren, omdat het onderste kwart altijd een beetje verbrand was en ik heb liever dat mijn Hanmi witte rijst perfect gekookt is zonder enige vorm van verschroeien. Een ander nadeel was dat de rijst na het koken vrij snel moest worden geserveerd, anders begon hij uit te drogen en hard te worden.

Nogmaals, voor degenen onder ons die regelmatig rijst eten, is het onaanvaardbaar om rijst te krijgen die licht verschroeid of droog is omdat goedkopere modellen geen warmhoudfunctie hebben. Voor sommige mensen kan die rijstkom een heel belangrijk onderdeel van de eetervaring zijn. Het is voor mij.

Rond 1988 introduceerde Matsushita Electric Industrial Co., een fabrikant van rijstkokers, een rijstkoker met inductieverhitting (IH). Het was onduidelijk of het kookwonder populair zou worden, aangezien het een energiemonster zou kunnen zijn en de inkoopprijzen hoog waren. De kookinstellingen, consistente resultaten en het gemak dat het bood, maakten het tot een enorm succes.

Die dagen dat je je afvroeg hoe goed of slecht je volgende batch zou kunnen zijn, zijn voorbij, aangezien fornuizen precisie naar een nieuw niveau hebben getild. Recente (IH) fornuizen hebben multi-menu- en textuurselecties voor witte rijst, sushirijst, bruine rijst, pap en Gaba Brown. Een recent model heeft een nieuwe voorweekfunctie en een warmhoudfunctie van 30 uur. Eenmaal gekookt, zijn er andere besparingsfuncties zoals automatisch warmhouden, extra groot LCD-scherm, klok- en timerfunctie en afneembaar binnendeksel. De rijstkoker gaat in een warmhoudmodus en houdt je rijst op de perfecte temperatuur zonder te gaar te worden. Sommige modellen hebben ook een verlengde warmhoud- en opwarmcyclus. Deze fornuizen maken gebruik van een microcomputer (fuzzy-logic), die de temperatuur en kooktijd aanpast voor specifieke rijstsoorten.

Het geheim van inductieverwarmingstechnologie is een consistente temperatuurregeling en gelijkmatige warmteverdeling. Traditionele fornuizen verwarmen de binnenpan terwijl inductieverwarming elektromagnetische energie gebruikt om de binnenpan te verwarmen. Het is de binnenpan die het hele verwarmingselement wordt, wat resulteert in een gelijkmatige verwarming. Deze gelijkmatige warmteverdeling resulteert in sneller en nauwkeuriger koken. De duurdere kooktoestellen zonder inductie (fuzzy logic) hebben verwarmingselementen aan de zijkanten en onderkant voor warmteverdeling.

De rijstkoker en verwarmer van het inductieverwarmingssysteem maakt gebruik van een hightech inductieverhittingsmethode (IH) om de binnenste kookpan te verwarmen. Door deze nieuwe verwarmingsmethode kookt rijst uitzonderlijk goed. Ze hebben ook een gemakkelijk schoon te maken buitenkant van helder gecoat roestvrij staal, gezonde kookopties zoals bruine rijst, GABA BROWN en gekiemde bruine rijst, en een verwisselbare melodie en piepsignaal. Andere kenmerken zijn automatische warmhoudfunctie, extra groot LCD-display voor klok- en timerfuncties en afneembaar binnendeksel. Dergelijke modellen zijn verkrijgbaar in de maten 5 cup, 5,5 cup en 10 cup.

De verwarmingsmethode die bekend staat als inductieverwarming (IH) vindt plaats wanneer een magnetisch materiaal in een magnetisch veld wordt geplaatst. Spoelen in de bodem van de rijstkoker creëren het magnetische veld. Wanneer de aluminium binnenpan met anti-aanbaklaag en roestvrijstalen buitenvoering in de rijstkoker wordt geplaatst en het apparaat wordt geactiveerd, wordt een magnetisch veld gegenereerd om direct warmte te creëren. Door deze technologie wordt de binnenste kookpan zelf de warmtebron die zowel hoge hitte als fijne warmteaanpassingen gebruikt om het kookproces te regelen. De verwarmingsmethode zorgt elke keer voor een gelijkmatig verdeelde warmte voor perfecte, zoete, donzige rijst. Inductieverwarming verbetert rijstkokers door middel van nauwkeurige temperatuurdetectiemethoden en warmteverdeling over de hele kookpan om gelijkmatiger gekookte rijst te produceren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *