Epilator voor succesvolle ontharing

blog

Epilators hebben een voordeel ten opzichte van andere ontharingstechnieken omdat ze haar verwijderen door het vanaf de wortel te trekken. Pincetten of scheren zijn niet erg effectief, tenzij ze regelmatig worden gedaan. Haarverwijdering duurt ongeveer 10 tot 15 minuten en hergroei varieert van persoon tot persoon, maar de haargroei zal fijner en lichter zijn na een efficiënte ontharingsprocedure.

Ontharen kan enigszins pijnlijk zijn, maar een hete douche nemen om de poriën te openen en het ontharen gemakkelijker te maken, kan de pijn verlichten. Epilators kopen hebben ingebouwde mechanismen om pijn te minimaliseren, en de koppen moeten altijd worden vervangen door hetzelfde type, omdat het afwisselen tussen een roterende pincet en een draadpincet meer pijn en oneffenheden kan veroorzaken.
Snellere apparaten zijn geschikter voor het verwijderen van dik haar, terwijl langzamere apparaten geschikt zijn voor het verwijderen van fijne haartjes op kwetsbare of moeilijk bereikbare plaatsen. Daarom worden machines met verschillende snelheidsinstellingen als goede modellen beschouwd, omdat ze voor alle gebieden kunnen worden gebruikt, ongeacht of het haar grof of fijn is.

De draagbare versie van het apparaat wordt gevoed door een oplaadbare of wegwerpbatterij en is praktisch voor iedereen die het onderweg wil gebruiken. Epilators met verwisselbare koppen stellen de gebruiker in staat om te wisselen tussen een scheermes of meskop, afhankelijk van het type haar dat moet worden verwijderd en de toegankelijkheid van kwetsbare gebieden.

Ontharen kan leiden tot ingegroeide haartjes en kan worden voorkomen door de huid voor en na de ontharingsprocedure goed te scrubben. Ingegroeide haartjes ontstaan wanneer het haar niet vanuit het haarzakje groeit, maar door het omliggende weefsel heen groeit. Deze zijwaartse groei kan het gevolg zijn van onjuiste ontharing of het resultaat van dode huidcellen die de poriën van het haarzakje verstoppen. Het komt vaak voor in gebieden waar het haar ruw is.

Epilators zijn er in veel merknamen en gerenommeerde merken bieden veiligere keuzes. Deze technologie houdt uw huid tot wel 3 weken lang haarloos, en dunne haargroei kan 2 weken na het ontharen beginnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *